Arhitectii Bucurestiului

cladirile de patrimoniu ale orasului

Bucurestiul este un oras in care stilurile arhitecturale se amesteca frumos, oferind astfel orasului un aer aparte. Atmosfera Micului Paris este redata prin cladirile in stil eclectic de la sfarsitul secolului al XIX-lea, stilul neoromanesc aduce originalitatea autohtona in atentia intregii lumi, iar modernismul interbelic schimba fata orasului.

De-a lungul timpului, orasul a fost trasformat de arhitecti renumiti, a caror opera ne face mandri pana astazi.

Fundatia Calea Victoriei ne propune un curs in care sa descoperim arhitectii Bucurestiului de la sfarsitul secolului XIX si pana in a doua jumatate a secolului XX.

Temele intalnirilor:

1. Ne vom plimba virtual prin Micul Paris si vom povesti despre arhitectii francezi sau romani care au transformat orasul dintr-unul cu iz oriental intr-unul cu adevarat european. Albert Galleron, Paul Gottereau, Louis Blanc, Ion D. Berindei, Dimitrie Maimarolu sunt doar cateva dintre numele despre care vom discuta.

2. Aceasta intalnire este destinata stilului neoromanesc cu precadere. Operele lui Ion Mincu, Grigore si Cristofi Cerchez, Petre Antonescu, Nicolae Ghika-Budesti sau Toma Socolescu ne vor capta atentia cu indrazneala si inspiratia de a transforma vizual orasul folosind un stil architectural autohton.

3. Ultima intalnire este destinata Bucurestiului interbelic si transformarilor pe care orasul le sufera in aceasta perioada. Este timpul modernismului si al stilului Art Deco. Vom povesti despre operele lui Marcel Iancu, Radu Dudescu, Horia Creanga sau Duiliu Marcu.

Pe parcursul intalnirilor se vor folosi imagini de arhiva sau contemporane cu cladiri de patrimoniu din Bucuresti. Cursul este sustinut de un istoric, nu de un architect, perspectiva din care se va aborda subiectul va fi, deci, una istorica.

Lector: Anita Sterea

Data incepere: 14 septembrie 2017

Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal, joi (o intalnire dureaza 2h)

Varsta minima: 14 ani

Cost: 165 ron (total pentru 3 intalniri)

Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 150 ron (total pentru 3 intalniri)

Loc: fundatie, str. Popa Soare nr. 40, et.1, Bucuresti

Inscrieri AICI.

Sursa: Fundatia Calea Victoriei

Leave a Reply