Arhitectura Infinitului

Se spune despre Romania ca atunci cand ajungi sa o cunosti, nu ai cum sa n-o iubesti! Frumusetea tarii noastre si a traditiilor, ospitalitatea romanilor, o istorie tumultoasa si o geografie interesanta – totul te invaluie ca o tesatura fina, cu un parfum unic si irizari de neuitat.

In cel de-al patrulea an de calatorii in Romania vom merge pe urmele Reginei Maria, la Curtea de Arges; vom vizita Manastirea Bistrita, care are o capela ce pastreaza cateva fresce originale de la 1620; pasii ne vor purta apoi spre Muzeul Trovantilor, un loc controversat, unde se gasesc „pietre care cresc”; ne vom bucura de frumusetea ceramicii de Horezu si de Manastirea Hurezi, capodopera lui Constantin Brancoveanu si inclusa in patrimoniul UNESCO; vom ajunge la Hobita, la casa natala a lui Constantin Brancusi, apoi ne vom conecta cu energia celebrelor sale opere – Masa Tacerii, Poarta sarutului si Coloana fara sfarsit. Ramanem un timp in zona Olteniei, unde tehnica de realizare a covoarelor traditionale, cunoscuta sub numele de „scoarta”, a fost si ea inclusa in patrimoniul UNESCO, apoi ne mutam spre Dunare, la Orsova, locul de intalnire dintre batranul Danubiu si Carpatii romanesti, mergand ulterior la Cazanele Dunarii, un spectacol coplesitor pe care natura din Romania ni-l daruieste in fiecare zi. Ajungem in Banat, unde vizitam Cascada Bigar, plasata de theworldgeography.com pe primul loc in randul celor mai neobisnuite cascade din lume, dar si Morile de apa de la Rudaria, vechi de sute de ani, aflate si ele in patrimoniul UNESCO.

Ultimele zile ale calatoriei ofera imaginea celui mai interesant ansamblu baroc din secolul al XVIII-lea din Romania – orasul Timisoara, cel mai important centru urban din Banat si locul cu cele mai multe „premiere” din Romania: tramvaiul cu cai, tramvaiul electric, iluminatul public electric si telefonul.

Drumul prin România, cu istoricul ei si geografia unica, e ca o arhitectura a infinitului.

Dintre obiective:
Curtea de Arges | Bistrita | Horezu | Targu Jiu | Ponoarele | Orsova | Bazias | Resita | Timisoara

Galerie foto – 2017

Citeste Brosura

Parteneri 2017: