Bucurestiul meu

AFIS Bruxelles-ul ne-a intimpinat luminos si insorit, parca daruindu-ne soarele cadou de 8 martie.

Ziua femeii, data vernisajului, a fost sarbatorita la sediul EuropaNova, partenerii nostri, o librarie dedicata culturii Europei de Sud si Est, situata central, linga Palatul Parlamentului si Place du Luxembourg, prin vernisajul expozitiei “Bucurestiul meu” si concertul sopranei Maria Petcu si chitaristului Gerard Epure.

Acolo, printre oameni curiosi, Bucurestiul nu mi s-a parut niciodata mai frumos. Adusesem intr-un colt mic dintr-un oras mare, o particica din orasul nostru. O particica necunoscuta turistilor obisnuiti, colturi si strazi imbibate de o istorie personala a oamenilor si de o istorie generala a locurilor.

Strazi unice, cum este strada Xenofon, formata numai din scari, ferestre incadrate de iedera, martore tacute ale intimplarilor trecute, prezente si viitoare, locuri fermecatoare, de poveste, contrastind cu peisajul urban modern, vazut pe strazile cunoscute ale Bucurestiului.

Delta Vacaresti, atit de vizibila si totusi atit de ascunsa in mijlocul orasului, un ecosistem care a crescut si s-a imbogatit in ciuda vicisitudinilor. Fiecare fotografie te atrage in virtejul Bucurestiului, un oras plin de contraste.

Fotografiile vor ramine pe simeze pina in aprilie, ostoind dorul celor de mult plecati din Romania, si incercind curiozitatea strainilor care nu au vazut inca Bucurestiul sau l-au cunoscut altfel.

_MG_6685-1_MG_6713-1_MG_6869-1 _MG_6850-1 _MG_6802-1 _MG_6771-1 _MG_6767-1 _MG_6763-1