Canionul 7 Scari

Canionul 7 Scari, o comoara turistica a Romaniei, se afla in judetul Brasov, in zona Dambu Morii. Acest loc reprezinta un defileu sapat in calcare jurasice din partea vestica a Muntilor Piatra Mare, lungimea lor fiind de 160 metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 de metri.

Denumirea provine de la structura defileului: sapte scari cu inaltimea intre 2,5 si 15 metri, care se transforma uneori in cascade atunci cand volumul de apa al paraului este ridicat.

Canionul 7 Scari a fost amenajat pentru prima data intre anii 1920-1930, fiind montate primele scari pentru a facilita accesul in defileu.


De asemenea, la inceputul anilor ’70 au fost montate pasarele si mai multe scari, iar in anul 2002 au fost inlocuite toate pasarelele cu unele din metal.

Ulterior, in anul 2013, Canionul 7 Scari a fost redeschis, in urma unei reabilitari complete, impreuna cu drumul forestier de pe Valea Sipoaia, intre Dambu Morii si intrarea in canion.

Canionul 7 Scari este un obiectiv turistic unic in Romania, accesibil turistilor in fiecare zi, in intervalul orar 10:00-18:00, cu exceptia zilelor in care vremea este nefavorabila. Mai mult de atat, un echipament minim de protectie este absolut necesar.
Tariful perceput pentru o vizita in canion este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii, elevi si studenti. In cazul grupurilor organizate, formate din minimum zece persoane, adultii platesc 5 lei intrarea, iar copiii, elevii si studentii 2 lei.

Canionul 7 Scari este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Romania, unde natura ne relateaza la fiecare pas povestea originara prin care acest defileu s-a creat.

Autor: Andreea Stefania Susala

Leave a Reply