Cartea educationala din Romania:

un parteneriat important intre Grupul Editorial Art si Klett Gruppe

Premiera pe piata de carte educationala din Romania: s-a semnat un parteneriat exclusiv intre o importanta editura romaneasca, Grupul Editorial Art, si unul dintre cele mai mari grupuri de profil din Europa, Klett Gruppe.

Grupul Editorial Art si Klett Gruppe (Germania), detinator al 67 de companii in 15 tari, au semnat luni, 17 iulie 2017, la Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa, primul parteneriat exclusiv dintre o importanta editura romaneasca si unul dintre cele mai mari grupuri editoriale educationale din Europa.

La conferinta de presa au fost prezenti: Philipp Haussmann (Germania), CEO Klett Gruppe, Bojan Vrtaç (Slovenia), CFO Klett Gruppe Europa de Est si Dan Iacob, director general Grupul Editorial Art.

Semnarea parteneriatului dintre Grupul Editorial Art si Klett Gruppe aduce in Romania 125 de ani de experienta de pe cea mai mare piata de carte educationala din Europa, Germania, in conceperea si redactarea de manuale scolare si de materiale auxiliare educationale. In urmatorii ani, noua editura creata in urma parteneriatului, Art Klett, isi propune sa devina o companie solida, care sa poata concura pentru titlul de principal producator de carte cu profil educational din Sud-Estul Europei. Manualele si materialele auxiliare concepute in cadrul parteneriatului se adreseaza grupei de varsta de la 6 la 18 ani (Clasele 0-XII), fiind planificata extinderea si pe piata prescolara. De asemenea, noua editura creata include in proiectele sale si dezvoltarea de manuale digitale europene, care sa cuprinda peste 400 de aplicatii multimedia. Manualele si materialele auxiliare vor fi realizate de autori romani, precum si de autori straini, valorificand experienta europeana pe care Klett Gruppe o aduce in cadrul parteneriatului.

Klett Gruppe este incantat ca a gasit un partener inovator si serios in Romania. Impreuna cu Grupul Editorial Art vom investi in tot ceea ce este necesar pentru ca profesorii si elevii sa-si indeplineasca telurile educationale si sa reuseasca: de la manuale in format print, la continut digital si tehnologie”, a declarat pentru presa Philipp Haussmann, CEO Klett Gruppe.

Cand am infiintat editura, cu mai bine de 16 ani in urma, am plecat la drum cu un tel si cu un credo. Telul meu era sa schimb fundamental felul in care copiii invata. Credeam cu tarie ca nu exista vreo limita in capacitatea unui copil de a invata, daca are la indemana instrumentele potrivite, realizate cu pasiune si cu imaginatie. Sunt foarte bucuros ca am gasit un partener german puternic, care impartaseste acelasi tel si acelasi credo cu care noi am pornit la drum.”, a declarat pentru presa Dan Iacob, director general Grupul Editorial Art.

Philipp Haussmann (Germania) este CEO Klett Gruppe din anul 2007 si face parte din a patra generatie a familiei Klett, cea care a fondat grupul. Cu o activitate de mai bine de un secol pe piata educationala europeana, Klett Gruppe este unul dintre liderii europeni in furnizarea de servicii educationale pentru nivel scolar si academic, precum si pentru educatie continua si invatamant la distanta. Detine 67 de companii in 15 tari, printre care Franta, Spania, Croatia, Serbia si Bulgaria, si o forta de munca de peste 3.600 de angajati, iar in anul 2016 a inregistrat o cifra de afaceri de 537 de milioane de euro.

Bojan Vrtaç (Slovenia) este CFO Klett Gruppe Europa de Est. In acest moment, Slovenia este una dintre pietele din estul Europei cu o cerere foarte ridicata de servicii de educatie, atat pentru nivel scolar si academic, cat si pentru educatie continua, perfectionare si dezvoltare profesionala.

Dan Iacob este director general al Grupului Editorial Art, companie cu capital exclusiv romanesc infiintata in anul 2001. De-a lungul timpului, Grupul Editorial Art a colaborat pe zona educationala cu unii dintre cei mai buni profesori din tara si a lansat manuale, in relatie cu Ministerul Educatiei, dar si materiale auxiliare didactice. Grupul a dezvoltat patru divizii dedicate unor categorii de public diferite (Editura Arthur, Editura YoungArt, Editura Paladin, Editura Art) si un segment dedicat cartii cu profil educational (Art Educational).

Credit foto: Catalina Filip

Sursa: OMA VISION

Leave a Reply