Chlor

Chlor este un brand ce reflecta pasiunea pentru traditiile romanesti impodobite cu motive decorative ce poarta pana in zilele noastre o armonie, un echilibru si o semnificatie spirituala transmise si pastrate de-a lungul timpului. Chlor a aparut din dorinta de a aduce in contextul vietii urbane de astazi produse ce vorbesc despre traditiile, datinile si cultura romaneasca si sunt realizate manual, cu dragoste si pasiune, la fel ca in vremurile vechi.

Produsele Chlor – genti, plicuri, portmonee, huse – sunt realizate manual folosind aceleasi materiale si tehnici urmate de stramosii nostril, iar motivele traditionale sunt culese din toata tara. Echipa Chlor creaza produse unice, ornate cu motive traditionale romanesti. care isi au originile in vremurile dacilor si spun povestea celei ce le poarta. Motivele populare folosite sunt pline de simbolistica: „crucita” apara de rele, de deochi si de vraji, iar rombul, floarea si cercul toate aduc armonie, bucurie si liniste in sufletul celei ce le poarta.

Gentile Chlor reprezinta un manifest pentru intoarcerea la traditii si integrarea acestora in viata de zi cu zi, deoarece frumusetea lor strabate veacurile si se impleteste armonios cu stilul urban.

Geanta Basic „Aripile Morii”

Motivul cusut pe geanta provine din Dobrogea, mai precis din Tulcea; pe vremuri, femeile obisnuiau sa impodobeasca cu simbolul morii de vant vesminte precum camasile cu croi drept. Culorile puternice alaturate bucura ochii si mintea, iar delicatele detalii-n fir negru ce inconjoara moara desavarsesc intreaga cusatura.


Geanta Messenger „Vantul”

Geanta este cusuta cu motive traditionale din zona Maramuresului. Cele trei flori geometrizate au la baza o cruce dispusa pe diagonala, formata din patru romburi albastre, la care s-au adaugat alte patru romburi-petale in nuante mai deschise ale aceleiasi culori. Cusatura este o interpretare artistica a morii de vant; despre vant si nori se spunea, demult, ca sunt curierii agili ai dorului.


Plic „Apus”

Cu un motiv originar din Maramures, acest plic este impodobit cu o sumedenie de linii intretaiate ce inchipuie asfintitul, acel moment care marcheaza sfarsitul zilei si inceputul odihnei soarelui. Cusaturile in degrade reprezinta doi sori simetrici ca doi ochi de foc, tiviti cu raze domoale.


Geanta Shopper „Semne Ceresti”

Broderia traditionala cu care este impodobita geanta face parte din grupul elementelor fiziomorfe-cosmice si reprezinta doua stelute identice, inconjurate de hexagoane oblonge si detalii puternice, geometrice. Linia prelunga ornata cu mici flori stilizate reprezinta pamantul. Intreaga scena este un peisaj de vara redus la cateva detalii
elementare: cerul cu stele ca niste faclii si campia cu o puzderie de flori marunte.


www.chlor.ro

Sursa: Chlor

Leave a Reply