Curioasa prin Bucuresti

Bucurestiul este un oras frumos si atractiv, daca stii sa-i descoperi micile comori. Iti vei da seama ca te plimbi intr-o capitala cosmopolita, cu numeroase muzee, cladiri frumoase cu arhitecturi deosebite, cu magazine cochete si parcuri pline de verdeata si flori. Este un oras plin de contraste. Fie ca pare exotic, fie ca pare excentric, agitat sau plin de istorie, un lucru este sigur… nu-ti ramane indiferent. Anul trecut a fost vizitat de peste un milion doua sute de mii de turisti, iar vestea ca are o multime de locuri fabuloase, ca este un oras primitor cu oameni sociabili, a ajuns chiar si in Coreea de Sud.
Jeong este „calator de meserie” si a fost pe deplin cucerit de Romania in urma cu 3 ani cand a calcat prima data aici. A decis sa revina, convins fiind de faptul ca nu a vazut nici macar un sfert din ceea ce tara noastra are de oferit.  De data aceasta, a ales insa o experienta culturala prin Bucuresti, alaturi de echipa Promenada. L-am intrebat cum s-a simtit cu noi intr-o plimbare de o zi prin mica, dar fascinanta capitala europeana. Iata ce am aflat… 

Jeong, de ce ai revenit in Romania, si de ce ai ales Bucurestiul?
Ei bine, am mai fost in Romania, dar nu am avut ocazia sa fac un tur al orasului. In prezent studiez limba romana, si era normal sa-mi doresc sa vad capitala tarii, mai ales ca ma atragea foarte tare istoria acestor locuri. In ultimul timp am citit mult despre tara voastra, si am gasit-o extrem de atractiva.

 

Povesteste-ne impresiile cu care ai ramas, si ce anume te-a fascinat?
Am vazut cladiri incredibil de frumoase. Am pornit de la Piata Universitatii unde am vazut Palatul Sutu, Spitalul Coltea, Piata Sf. Gheorghe – cu adevaratul kilometru 0 al Romaniei, Piata Unirii, Palatul Patriarhiei. Am coborat apoi intr-o zona istorica care pe vremuri se numea Mahalaua Flamanda. Este fascinant cum parca timpul se opreste imediat ce cobori acele scari pe care mai nimeni nu le observa. Vremea nu a fost de partea mea, insa acest lucru nu m-a oprit sa vad obiectivele pe care le trasasem cu mult timp inainte sa vin in Bucuresti. Apoi, desi a plouat torential, am continuat promenada cu o umbrela, pentru a ajunge in centrul vechi al Bucurestiului, unde am vazut cladiri de un farmec ametitor, si tot acolo am admirat cea mai frumoasa biserica, Stavropoleos, construita in anul 1724, un amestec bogat de motive bizantine si baroce. In continuare, am vizitat Ateneul Roman, Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Arta Contemporana (Palatul Regal). Am incheiat minunata zi cu o cina intr-o atmosferă autentica cu mancare traditionala, la restaurantul Caru cu Bere.

 

Cu ce ai ramas in urma experientei culturale alaturi de noi?
Am apreciat foarte mult informatiile despre locurile vizitate, incarcate de istorie, primite de la noii prieteni de la Promenada Culturala. Am ramas cu dorinta de a ma reintoarce, cu amintiri frumoase si sunt convins că mai am multe de vazut.

 

Vizibil impresionat de Bucurestiul cultural, Jeong a decis sa invete limba romana, si poate in viitor chiar sa se stabileasca aici. Un lucru este clar, capitala noastra are puterea de a surprinde placut orice turist care-i calca pragul.

DSC05107 copy-1DSC05068 copy-1DSC05060 copy-1DSC05075 copy-1DSC05099 copy-1

Leave a Reply