Descopera Mahalaua Mantuleasa

Mahalaua Mantuleasa este o zona limitrofa a centrului vechi al Bucurestiului insa o zona cu un rol crescut in formarea capitalei asa cum o stim noi astazi. Strada Mantuleasa, desi pastreaza inca parfumul sfarsitului de secol XIX, este o strada prea putin cunoscuta de bucuresteni, chiar daca este intens circulata.

Zona Mantuleasa dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea, astazi Biserica Mantuleasa fiind singurul monument ce se mai pastreaza din acele timpuri.

In perioada comunista, Mahalaua Mantuleasa trebuia sa dispara, pentru a face loc noului oras. Cu toate acestea, strada Mantuleasa supravietuieste.

Strazile Mantuleasa si Popa Soare ocupa un loc aparte in universul lui Mircea Eliade care, fascinat de aceste locuri cu aer atemporal, va plasa o parte din actiunile nuvelelor sale fantastice in aceasta zona.

In expeditia culturala organizata de Fundatia Calea Victoriei vom descoperi povestea mahalalei Mantuleasa si transformarile suferite de aceasta in secolele XVIII-XIX, vom vizita Biserica Mantuleasa si Biserica Popa Soare, vom povesti despre intelectualii ce si-au legat existenta de aceasta zona a Capitalei si vom vedea locurile prin care au trecut sau casele in care au locuit (M. Eminescu, Mircea Vulcanescu, M. Eliade si Marin Preda).

Testimonial: „O plimbare relaxanta de sambata dimineata, departe de zgomotul bulevardelor, printre cladiri pline de farmec si istorie. Mici capsule de intoarcere in alte vremuri, cand timpul mai avea rabdare, traseele culturale oferite de Fundatia Calea Victoriei provoaca dependenta.” (G.C.)

*****

Lector: Anita Sterea

Data: 18 august 2017

Ora: 19:00

Numar ateliere: 1

Cost: 35 lei

Cost redus (card fidelitate, studenti, elevi, pensionari): 30 lei

Loc intalnire: Biserica Popa Soare, str. Dr. Burghelea nr. 7

Inscrieri AICI.

Sursa: Fundatia Calea Victoriei

Leave a Reply