Despre noi

Promenada Culturala a fost infiintata in ianuarie 2013 de Mihaela Carata si a pornit la drum odata cu organizarea unor excursii in Bucuresti si in tara pentru grupuri de cursanti de la Bruxelles, formate din functionari ai institutiilor europene, care invatau limba romana ca limba straina.

Crearea asociatiei este legata de visul fondatoarei acesteia, un vis de noapte in care personajele erau un tren si o padure deasa. Sentimentul intens de conexiune cu padurea, verdele si pamantul a condus la crearea Promenadei Culturale ca spatiu de intalnire al traditiilor si obiceiurilor romanesti, al oamenilor care isi iubesc tara si al povestilor pe care acestia le-au adunat precum zestrea pe care o pregateau parintii copiilor.

Si pentru ca stim ca in Romania sentimentul de acasa e extrem de puternic si are radacini adanci in acest pamant, ne dorim sa vorbim despre identitatea nationala prin istorii care evoca celebra caldura si ospitalitate a neamului nostru, amintirile si mestesugurile noastre, peisajele uimitoare si tot ceea ce s-a creat frumos in acest spatiu.

Vrem sa aflam cine am fost cu adevarat si cine putem deveni, in cea mai buna exprimare identitara a noastra, a romanilor. Va invitam sa ne insotiti intr-o promenada culturala si turistica diferita, aducand in contemporaneitate cele mai luminoase istorii trecute, scriind un prezent vibrant si profund cultural.

Leave a Reply