Echipa

Suntem “frumosii nebuni ai marilor ”calatorii curioase! Exploram Romania cunoscuta si necunoscuta, citim si scriem pentru tine istorii prin care afli cine suntem si ce putem deveni, descoperim locuri din trecut si prezent, iti spunem prin ce se deosebeau romanii de altadata, dar si la ce viseaza oamenii timpului nostru.
Vino cu Promenada Culturala in calatorii curioase si iti vom povesti despre Romania pe care o iubim!


Mihaela Carata

Mihaela Carata

Fondator

Am creat Promenada Culturala prin intermediul unor calatorii pe care le-am organizat pentru functionari ai institutiilor europene care invata limba romana la Bruxelles. Cu gandul “curios de altfel”, in aceste calatorii, din 2013 pana in prezent, am reinvatat sa imi descopar tara si sa simt in fiecare zi ca e parte din inima mea. Vreau sa arat romanilor si celor care ne viziteaza din alte tari ca aici ne sunt radacinile, traditiile, gusturile, sa le povestesc despre oamenii trecutului si ai prezentului, sa constientizam impreuna ca avem o amprenta identitara unica.
Imi place gandul de fiecare dimineata, atunci cand vad soarele si simt ca sunt acasa, in Romania mea.


Veronica Stancu

Veronica Stancu

Brand & Communication Manager

Cred in calatoriile interioare, care sunt compuse din cele exterioare si toate experientele culturale care ne hranesc sufletul. Sunt fascinata de povesti si de cuvinte, de forta pe care o au acestea si de mesajele pe care le transmit. Cred ca o viata de om nu e de-ajuns sa iti cunosti cuibul, asa ca este vorba despre o calatorie continua, cu multe opriri in locuri incredibile si invataminte generoase de la oamenii pe care-i intalnesc in cale.


Ionut Ardeleanu

Ionut Ardeleanu

Redactor

Promenada Culturala inseamna povesti despre Bucuresti si zonele cunoscute si mai putin cunoscute din Romania, uneori adevarate lectii de istorie si geografie, dar mereu implicand oamenii locurilor prin care calatorim si despre care povestim. Te invit sa te alaturi acestei comunitati turistice si culturale, ale carei povesti le poti lua in bagajul de calatorie!


M-am alaturat acestei asociatii in ideea ca ochiul obiectivului meu fotografic va surprinde cat mai fidel identitatea vizuala a istoriilor pe care le spunem. Calatorim pentru a ne cunoaste mai bine tara si pentru a contribui la mostenirea culturala pe care o lasam copiilor nostri. Insoteste-ne si tu pe drumul pe care am pornit!


Pentru mine Romania e un colt de Paradis, pe care vreau sa il dezvalui cursantilor mei care invata limba romana la Bruxelles. Traiesc si lucrez in Belgia, dar inima mea e in Romania, alaturi de tot ce m-a definit in mod fundamental ca persoana si ca profesor. Voi continua, sa vorbesc despre Romania, despre limba si literatura romana, despre miraculosul obiceiurilor noastre, despre ceea ce ne bucura si ne face unici.


Imi place sa aflu, sa scotocesc, imi plac imaginile si povestile din spatele lor, imi place sa le citesc, sa le ascult, sa le inventez. Iubesc Romania povestilor vesele sau triste, luminoase sau adumbrite, imi plac oamenii curajosi si cei care intrupeaza ideile.
Imi place Promenada Culturala pentru toate cele de mai sus si imi doresc sa faci parte din calatoria noastra!


Alexandra Udrea

Alexandra Udrea

Redactor

Romania reprezinta un drum al marilor descoperiri. Asa cum se simte un copil in fata unei carti minunate de aventuri, asa ma simt si eu, dornica sa descopar cat mai multe dintre povestile noastre, din zone uitate, peste care s-a asternut praful, dar care sunt precum comorile ce stralucesc atunci cand vad lumina soarelui. Voi scrie pentru tine despre trecut, dar iti voi face cunostinta si cu prezentul, asa cum nu l-ai mai vazut pana acum. Sa pornim la drum!


Sunt inca la inceput de drum, iar Promenada Culturala reprezinta pentru mine o platforma prin intermediul careia pot sa contribui la descoperirea si prezentarea partilor luminoase ale Romaniei. Am absolvit Colegiul National I.L.Caragiale, profilul Filologie Unesco, iar acum sunt studenta la Facultatea de Stiinte Sociale, Politice si Umaniste din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, specializarea Comunicare si Relatii Publice. M-am alaturat asociatiei in calitate de voluntar si sper ca articolele mele sa va incante si sa va aduca mai aproape de comorile romanesti pe care le vom descoperi in excursiile noastre turistice si culturale!