Emanuel Enache

ghidul-enciclopedie din Transilvania

O zicala spune ca omul sfinteste locul, asa credem si noi dupa ce l-am cunoscut pe Emanuel Enache, un ghid care s-a nascut in Sighisoara, oras pe care il simte pe toate cararile sale sufletesti si il povesteste cu har.

L-am cunoscut pe Emanuel in vara anului 2016, in calatoriile noastre prin inima Transilvaniei. Energic, glumet, dornic sa te faca pentru o zi sa te simti cu adevarat transilvanean, reusesti sa uiti de timp si sa ajungi usor in anul 1350, aproape fara sa iti dai seama.

Am avut un traseu agreat cu prietenii nostri de la Bruxelles, iar atunci cand l-am cunoscut pe Emanuel, traseul celor doua zile petrecute cu el s-a trasformat complet. Atunci cand asculti povestile acestui om-enciclopedie transilvaneana, este imposibil sa mergi pe cai batatorite! El iti va arata ceea ce nu afli din carti sau ghiduri si face ca povestile lui sa ramana cu tine mult timp dupa ce v-ati despartit.


Asa am aflat despre minunatia de la Malancrav, un sat sasesc unic, care are o biserica saseasca fortificata impresionanta, ce dateaza din anul 1350. Aceasta este singura biserica din Transilvania care mai pastreaza inca intacte frescele originale din perioada medievala.

Ne-a povestit si despre Platoul Breite, cea mai mare pasune impadurita din Europa, rezervatia Breite fiind casa a peste 600 de stejari multiseculari, multi dintre ei avand peste 700 de ani. Aici gasim si cel mai batran copac din Transilvania cu o varsta venerabila care depaseste 800 de ani.

Aceste locuri si multe altele se pot descoperi sub indrumarea lui Emanuel, care va face diferenta intre o calatorie frumoasa si una de neuitat.

Daca ajungeti in zona Sighisoara si vreti o altfel de experienta turistica, va recomandam sa il cautati pe ghidul Emanuel Enache!

***

CONTACT
Emanuel Enache: info@ygt.ro | +40745 501 861
Site & Facebook

Autor: Mihaela Carata

Leave a Reply