Energiile inceputurilor

Inconjurat de versantii Carpatilor, pamantul mitic al Transilvaniei te indeamna la promenada si la descoperirea rosturilor romanesti.
Trei identitati puternice, atat etnice, cat si naturale, ii confera o personalitate unica. Dacii și romanii, ungurii si colonistii germani si-au ridicat cetatile si satele in labirintul muntilor, bogatia veritabila a regiunii constand in acesta diversitate culturala.

Amprenta saseasca marcheaza sudul Transilvaniei atat in orasele vechi, ca Sibiu si Sighisoara, cat si in satele cochete, cu case viu colorate si cu biserici-fortarete uimitoare, ridicate pentru a face fata incursiunilor razboinice ale turcilor si tatarilor.
Spre vestul Transilvaniei se ajunge la originile poporului roman, explorand asezarile dacice si romane sau descoperind Tara Motilor pe versantii Muntilor Apuseni. Printre catunele risipite, colturile salbatice, ciobanii cu oile lor si sunetul buciumului se perpetueaza o liniste ancestrala.

Cluj-Napoca reuseste sa catalizeze aceste energii prin marele oras universitar al regiunii ce reprezinta inceputul si punctul final al aventurii curioase in Transilvania.

Dintre obiective:
Alba Iulia | Sarmizegetusa | Sibiu | Sighisoara | Targu Mures | Cluj Napoca

Galerie foto – 2016

Citeste Brosura

Parteneri 2016: