Eu îmi apar saracia… sau despre bogatia Romaniei

un eveniment cu antropologul Vintila Mihailescu

Fundatia Calea Victoriei ne invita la o noua conferinta cu antropologul Vintila MIHAILESCU, unul dintre cei mai indragiti, nonconformisti si carismatici intelectuali romani, profesor universitar doctor si directorul Departamentului de Sociologie a Facultatii de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

„In mod paradoxal, „saracia” Romaniei – mai exact, subdezvoltarea industriala a spatiului rural – reprezinta si o „zestre a pamantului” (N. Georgescu-Roegen), care, la randul ei, poate intemeia o dezvoltare sustenabila in sensul profund al termenului. In prezent, 90% din terenul Romaniei are potential ecologic, iar The European Organic Monitor constata ca „pentru urmatorii 5 ani, piata BIO romaneasca are cel mai mare potential de crestere in industria organica europeana”.

La aceasta se adauga traditii artizanale inca vii, care nu trebuiesc doar conservate din trecut, ci si promovate pentru viitor. Prezentarea de fata urmareste modurile in care aceasta dubla mostenire, naturala si spirituala, poate genera o dezvoltare cu rost prin strategia „traditiilor creative”. – Vintila Mihailescu

Aceasta este ultima conferinta din „Ciclul Fotograme ale societatii romanesti actuale” care s-a derulat in cinci intalniri:
1. Exceptionalismul romanesc
2. Doua Romanii sau doua tranzitii?
3. Romania interioara si Romania exterioara: Migratie si demografie
4. In cautarea clasei de mijloc pierdute
5. Eu imi apar saracia… sau despre bogatia Romaniei.

***

Domeniu: Antropologie & Folclor

Lector: Vintila Mihailescu

Data: 16 iunie 2017

Ora: 19:00

Numar ateliere: 1

Cost: 45 lei

Cost redus (card fidelitate, studenti, elevi, pensionari): 40 ron

Loc: Fundatie – Popa Soare nr 40, etaj 1

Inscrieri AICI.

Sursa: Fundatia Calea Victoriei

Leave a Reply