Femei pe Matasari

Un festival pentru si despre oamenii prezentului

Femei pe Matasari a ajuns la a sasea editie anul acesta. In valtoarea de evenimente care au loc in Bucuresti, acesta si-a gasit un loc special in inima mea. Am visat la un eveniment de genul acesta din 2001, cand am participat la unul similar in Tel Aviv. Ma intrebam atunci: de ce nu se poate si la noi? Au trecut multi ani, dar iata ca se poate; ne schimbam incet, incet si noi, schimband un pic si din Bucuresti, si din Romania.

Evenimentul a adunat si la aceasta editie o diversitate de oameni si de produse, lucrate cu pasiune, sau servicii oferite cu entuziasm, ca tururi gratuite prin Bucuresti si chiar o vanatoare de comori. Nu au lipsit nici mancarea, limonada, ceaiul sau cafeau si nici locurile special amenajate pentru relaxare si pentru copii. Festivalul a intampinat lumea de toate varstele, de la cei mai mici si foarte mici pana la cei mari.

Bijuterii, genti de piele sau material textil, haine sau cosuri pentru biciclete, toate se remarcau prin calitate, culori frumoase si forme deosebite. Produse inedite si originale, iesite din mainile unor oameni talentati, artizani care fac diferenta fata de productia in masa. Ilustratii pe hartie sau pe lemn, papioane si butoni de lemn, wind catcher din origami, chiar si un barbier retro, si-au gasit locul pe strada Matasari.
Si, bineinteles ca buna dispozitie a fost completata de muzica, teatru si dans.


Multumim organizatorilor si asteptam cu drag urmatoarea editie!

Autor/ fotograf: Andreea Rau-Neacsu

Leave a Reply