Inaugurare la Bruxelles a unui punct de informare turistica pentru Romania si Republica Moldova

AgerpresZiare.RoUnimedia

Un punct de informare turistica pentru Romania si Republica Moldova

Un punct de informare turistica pentru Romania si Republica Moldova a fost inaugurat sambata, 28 septembrie, la libraria romaneasca EuropaNova din Bruxelles. Evenimentul a avut loc in contextul lansarii primei editii a Festivalului limbilor, culturilor si spiritualitatilor din Europa centrala, estica si balcanica, dedicat in acest an limbii romane.

Asociatia „EuropaNova” si-a inceput deja din luna mai demersul de a atrage atentia catre cultura si spiritualitatea romaneasca prin organizarea unui voiaj in capitala Romaniei, care se doreste a fi ceva diferit de excursiile pe care turistii straini le pot efectua in general. O alta nota distinctiva a proiectului este ca el s-a adresat pana acum unor grupe de cursanti care invata limba romana la Bruxelles.

„Proiectul isi propune sa promoveze Romania altfel, in primul rand. Este vorba de excursii culturale si nu cele normale, in care ajungem, vizitam si plecam. Am inceput cu doua grupe de cursanti, este si o excursie lingvistica, pentru ca este vorba despre oameni care studiaza in Bruxelles limba romana si cand ajungem la Bucuresti ei continua sa vorbeasca romaneste, timp de patru zile. Excursiile s-au limitat pana acum la Bucuresti, insa incepand de acum ne extindem in toata Romania si inclusiv in Republica Moldova”, a declarat vicepresedintele asociatiei EuropaNova, Mirela Nita Sandu.

Mihaela Carata, de la Asociatia Promenada Culturala, s-a ocupat pana acum de doua grupuri de turisti belgieni care au venit in Bucuresti in aceste „excursii culturale”. “In prima zi mergem si vizitam Casa Poporului si Calea Victoriei, a doua zi mergem spre palatul Cotroceni, iar in a treia zi mergem la Mogosoaia, facem un picnic, si spre seara incheiem cu Muzeul Satului”, a prezentat ea pe scurt traseul unei astfel de excursii. Organizatoarea sustine ca in urma acestor voiaje s-au creat legaturi trainice si ca toti cei care au venit o data in Romania sustin ca ar vrea sa se intoarca, scrie economica.net.


Leave a Reply