„La Doua Bufnite”

O librarie noua in Timisoara

In facultate, prietenii le spuneau „bufnitele” pentru ca amandoua isi petreceau noptile citind. Oana Dobosi-Potcoava a absolvit un masterat in politici editoriale la Paris, in timpul caruia a facut stagii la edituri prestigioase precum Gallimard, iar prietena sa, Raluca Selejan, un masterat in management cultural la Timisoara. Iubesc cartile, iar in urma cu trei ani au inceput sa viseze sa isi faca impreuna o librarie. Se intampla cam pe vremea cand Humanitas isi inchisese ultima librarie pe care o avea in Timisoara, aveau 23 de ani si credeau ele insele ca sunt prea tinere.

„Toata lumea ne spunea sa nu facem asta, ca nu va merge niciodata, ca nu se fac bani din vanzarea de carte. Ca o librarie este cea mai proasta afacere”, isi amintesc cele doua. Au inceput sa se gandeasca daca nu cumva fac o alegere gresita.


„Ne-am dat seama ca pentru asta am muncit, asta ne-am dorit – sa lucram cu cartile, sa ramanem in Timisoara, si ca nu are rost sa ne lasam descurajate pentru ca, atunci cand faci ceva cu pasiune si crezi in ceva, nu are cum sa nu iti iasa”, spune Raluca Selejan.

Astfel a aparut spre finalul anului 2016 libraria „La Doua Bufnite”, unde, la deschidere, nu aveai loc sa arunci un ac. „Am vrut sa facem o librarie in care lumea sa se simta ca acasa si sa alegem carti despre care sa ne faca placere sa vorbim.”

Cititi integral povestea deschiderii librariei „La Doua Bufnite” AICI.

Sursa: republica.ro

Leave a Reply