Noaptea Muzeelor 2017

Europa dedica anul acesta seara de sambata, 20 mai, muzeelor si culturii, iar mii de institutii de pe continent isi deschid portile vizitatorilor pana la ceas tarziu de noapte. Romania se alatura din nou cu sute de muzee, parteneri si evenimente, astfel ca suntem invitati sa ne bucuram de ceea ce ne va oferi Noaptea Muzeelor 2017.

Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronata in prezent de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, Noaptea muzeelor este un eveniment de succes european desfasurat la nivel international si aflat anul acesta la a 13-a editie.

Mii de muzee si institutii culturale din 37 de tari europene isi aprind luminile si isi deschid portile in aceeasi noapte. Milioane de europeni sarbatoresc cultura iesind pe strazi in aceeasi noapte, insotiti de prieteni si familii.

In Romania evenimentul este organizat de catre Reteaua Nationala a Muzeelor, membra in conducerea celei mai mari retele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations.

#NoapteaMuzeelor2017

CAFENEAUA NOAPTEA MUZEELOR
Primul spatiu-cafenea dedicat Noptii Muzeelor va fi deschis la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (str.Londra nr. 39) si ne asteapta in saptamana 15 – 20 mai cu suporturi informative, delicii, intalniri cu oameni de muzeu si evenimente conexe.

MUZEU 3017
Se va inaugura un nou spatiu de expunere la Nod Makerspace: debutul e reprezentat de expozitia „Muzeu 3017”, care poate fi vizitata chiar de Noaptea Muzeelor 2017. Expozitia propune o privire dinspre viitor asupra Bucurestiului anului 2017, cu diversele sale tipuri de locuire. Imediat dupa aceasta expozitie se va lansa oficial conceptul noului muzeu, care va schimba paradigma clasica de functionare a unei astfel de institutii culturale.

QUESTO
Echipa Questo propune o aplicatie de mobil gratuita prin care putem accesa Noaptea Muzeelor 2017 intr-un mod interactiv si distractiv impreuna cu prietenii sau cu cei mici. Questo se poate descarca gratuit din AppStore sau Android Market:
http://questoapp.com/download-app/

Toate informatiile despre activitatile din cadrul Noptii Muzeelor 2017 sunt disponibile pe website-ul evenimentului: www.noapteamuzeelor.ro.

Sursa: Noaptea Muzeelor

Leave a Reply