Suveniruri romanesti

primul kit de suveniruri de la „Coltul romanesc”

Orice spațiu bine definit cultural are nevoie de mici elemente-fanion, care sa prezinte si reprezinte esenta locului prin lume si care sa poata fi daruite oricui isi doreste un obiect care sa aline un dor, sa evoce o amintire sau o emotie puternica, legata de contactul cu aceasta zona.

Coltul Romanesc – SUVENIR de Salaj este un proiect inovativ, care urmareste redescoperirea, stimularea, practicarea si promovarea mestesugurilor artistice traditionale si incurajarea Industriilor Culturale Creative. Un proiect responsabil si asumat, sustenabil si cu impact major in comunitate. Un proiect-pilot realizat impreuna cu specialisti si mestesugari, care au scos la iveala, dupa aproape un an de documentare, creatie si mestesugarit, primul kit cu suveniruri romanesti: zestre contemporana cu elemente de patrimoniu local, reinterpretate in design modern si retrimise la drum prin lume.


Kitul de baza, lansat la inceputul lunii ianuarie 2017 de „Coltul romanesc” reprezinta o prima colectie dedicata Tarii Silvaniei – Salaj, Romania. Acesta va fi imbogatit si completat periodic cu alte produse, cuprinzand: perne decor de zestre si podoaba – lucrate manual, din materiale naturale, cu aplicatii de panze cusute si texte brodate; zadii de socacit cu aplicatii manuale; straite urbane; bijuterii inspirate de tezaurele dacice din Salaj; carti postale cu povestile locului; tricouri cu aplicatii lucrate manual si inspirate din modelele vechi de spacele (ii salajene) mixate cu vorbe nealcose din partea locului; elemente clasice de tip suvenir (brelocuri, insigne, magneti, tricouri sau sacose de panza cu grafici stilizate). Acestora li se adauga si un pachet gourmet, care cuprinde: miere de albine, palinca, prune uscate cu nuca, silvoita, vin spumant si alte bunatati locale.

Va invitam sa descoperiti fiecare obiect care face parte din kitul de suveniruri romanesti AICI.

Sursa: Coltul romanesc

Leave a Reply