Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ne invita in perioada 23 – 25 iunie 2017, la Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, eveniment ce face parte din programul cultural „Targuri din satul de altadata”.

Programul este deosebit de atractiv, bogat si variat si cuprinde: targul mesterilor populari, spectacole de datini si obiceiuri, recitaluri de muzica populara, sezatoare, ateliere interactive de creatie, teatru de umbre.

Sambata, 24 iunie 2017 incepand cu ora 14:00, publicul este asteptat la Dragaica – spectacol sustinut de ansamblul Hora al Colegiului National Al. I. Cuza – Alexandria, jud. Teleorman.

Duminica, 25 iunie 2017 ne vom intalni cu folclorul autentic prin intermediul ansamblurilor folclorice Druscelele – Arad si Veselia al Casei de cultura Sf. Teofana – Vidin, Bulgaria, sezatoarea reprezentantilor comunitatii din Avrig, Sibiu, recitalurile de muzica populara sustinute de interpretii Ionut Robert Pumnea si Claudia Olariu – Sibiu.

Ateliere interactive de creatie (vineri – duminica):

23 iunie – Opincarit – Alexandru Ilinca, Rm. Valcea (Troita Sant)

Olarit – Cristian Munteanu, Bucuresti (Casa Chiojd)

24 iunie – Impletituri din nuiele – Ioan Raduly, Simonesti, Harghita (Casa Bancu)

25 iunie – Olarit – Raluca Iorga, Horezu, Valcea (Casa Chiojd)

Suntem asteptati in atmosfera specifica a targurilor de odinioara, sa targuim cele mai frumoase obiecte si sa degustam produse din gastronomia traditionala!

Sursa: Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Leave a Reply