Tort de morcovi

Morcovii au fost folositi in prajituri inca din perioada medievala, deoarece indulcitorii se gaseau rar si erau scumpi, in timp ce morcovii, care contin mai mult zahar decat orice alta leguma pe langa sfecla de zahar, au fost mult mai usor de obtinut si au fost utilizati pentru a face deserturi dulci.

Originile tortului de morcovi sunt contestate, cea mai veche reteta cunoscuta aparand in 1892, intr-o carte din Elvetia.

In conformitate cu patrimoniul culinar din Elvetia, este unul dintre cele mai populare torturi, in special pentru zilele de nastere ale copiilor.

Popularitatea desertului a fost probabil reinviat in Marea Britanie, din cauza rationalizarii in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pentru ca mai apoi, sa ajunga in restaurantele si cafenelele din Statele Unite la inceputul anilor 1960. Fiind foarte apreciat, a devenit in scurt timp un desert standard.

In 2005, canalul american de televiziune Food Network, plasa tortul de morcovi cu glazura din crema de branza, printre primele cinci cele mai populare retete in anii 1970, iar in Marea Britanie a fost votat desertul preferat, printr-un sondaj efectuat de Radio Times in anul 2011.

O alta poveste arata ca in urma celui de-al doilea razboi mondial, exista pe piata o cantitate foarte mare de conserve de morcovi in Statele Unite, iar un om de afaceri pe nume George C. Page, a angajat maestrii patiseri pentru a gasi o utilizare a acestor conserve si astfel a fost promovat tortul de morcovi.

Leave a Reply