[:ro]Cartisor de Autor – Nichita Stanescu[:]

[:ro]Muzeul National al Literaturii Romane si Moara de hartie va invita joi, 8 februarie 2018, ora 19.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), la lansarea unui martisor literar aparte – Cartisorul de Autor Nichita Stanescu. Cartisorul de Autor Nichita Stanescu a fost manufacturat in Atelierul-muzeu Moara de hartie din Comana. Participa la lansare Mircia Dumitrescu si Zoltan Octavian Butuc.

De ce Cartisor? Pentru ca in lada de zestre a poporului nostru exista un obicei stravechi, cel al Martisorului, iar cartea merita purtata in dreptul inimii.

Cartisorul de Autor, lansat anul trecut cu versurile poetei Ana Blandiana, continua cu un alt nume de aur al literaturii romane: Nichita Stanescu, ale carui versuri vor innobila filele Cartisorului de Autor din acest an.

De ce Nichita Stanescu? Simplu. Pentru ca: „Rasaritul stelelor e cu mult mai maret decat rasaritul soarelui! Adevarul, care oricum ne este refuzat, e mai putin important decat dragostea, pe care urmeaza abia s-o pierdem. Globul pamantesc este mult prea mic si mult prea neincapator ca sa ai dreptul singuratic la eroare. Fii perfect aici, ca sa poti gresi intre doua stele, unde e loc liber si imens, si intelegere pe masura!”, dar si pentru ca „Cea mai mare fericire este sa simti ca cineva te iubeste, nu sa stii, ci sa simti”.

Acest cadou cultural va fi disponibil in trei variante, potrivite pentru toti cei ce doresc sa ofere daruri sensibile in prag de primavara. Prima varianta este o editie bibliofila, o mica bijuterie manufacturata in 33 de exemplare numerotate, realizate din hartie de mana din bumbac, insotite de cate o serigrafie semnata de Mircia Dumitrescu.

De ce 33? Nu neaparat pentru ca este un numar plin de semnificatii, cat mai ales pentru ca in 1933 s-a nascut cel care a schimbat fata limbii romane prin POEZIA lui, Nichita Stanescu.

Cartisorul de Autor va fi disponibil si in varianta din hartie de mana reciclata, asezat intr-o cutie sub forma de carte, cat si o varianta cu copertele din hartie de mana si interiorul din hartie reciclata, atasat pe o cartolina din hartie reciclata de arta.

Mai multe informatii despre Cartisor puteti gasi pe site-ul www.moaradehartie.ro.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. In acest sens, pentru o mai buna organizare, trimiteti un e-mail la adresa: relatiipublice@mnlr.ro.

Varsta minima de participare 9 ani.

Sursa: Muzeul National al Literaturii Romane si Moara de hartie
[:]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro